Catventure heb ik begin 2014 opgericht. Ik ben Mariëlle van Pelt – van Kampen en geef lezingen en schrijf artikelen over kleine en grote katten.
Ik weet zeker dat er heel veel kattenliefhebbers zijn die graag over katten horen. Vanuit deze gedeelde passie wil ik heel graag mijn kennis over katten met jullie delen.

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik gek op katten. Van jongs af aan heb ik met één of meerdere katten in huis geleefd en ik zou niet meer zonder willen. Ik weet nog dat één van de voorwaarden toen ik op mezelf ging wonen was dat er vanaf de eerste nacht minstens één kat aanwezig moest zijn. (En dat is gelukt.)

Vrijwilliger in het asiel

Voor 8,5 jaar ben ik vrijwilliger geweest in het asiel, waar ik ‘kattenknuffelaar’ was. Echt het leukste beroep wat er is. Naar hartenlust met de aanwezige katten knuffelen, ze aaien, ze borstelen en met ze spelen. Maar daarnaast zitten er in een asiel ook altijd bange en schuwe katten. Die probeerden we te hersocialiseren zodat ze uiteindelijk ook weer een fijn huis kunnen krijgen. Door op deze intensieve manier met de katten bezig te zijn heb ik heel veel geleerd. Zowel over katten zelf als over de omgang met katten.

Kennis onderhouden

Thuis heb ik een uitgebreide bibliotheek over zowel huiskatten als de kleine en grote wilde katten; vooral veel boeken, maar ook dvd’s met documentaires en interessante (en mooie) films.
Ik heb zelf ook allerlei cursussen en lezingen over katten en alles daaromheen bijgewoond om mijn kennis te vergroten en doe dat nog steeds elk jaar.
Regelmatig spreek ik met experts op het gebied van katten en ik volg vele organisaties die strijden voor het overleven en behoud van de wilde katten. Op die manier blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Ik deel ook regelmatig berichten hierover op de Facebook-pagina van Catventure.

Dierentuinen en Afrika

Ik ben geen tegenstander van dierentuinen en ben dus ook regelmatig in dierentuinen te vinden. Ik ben ook al twee keer op safari geweest in Afrika om de majestueuze katten in hun echte natuurlijk omgeving te zien. Daarbij heb ik zelfs het voorrecht gehad om een jachtluipaard met jongen te zien op nog geen zeven meter afstand.
Maar ik heb ook geleerd dat er vele foute plekken zijn in Afrika. Als je daar meer over wilt weten, kijk dan eens op de website www.knuffelfarms.nl en ga voorbereid op reis naar Afrika.

Geen Facebook? Of blijf je gewoon graag op de hoogte?
Schrijf je dan in voor de Catventure Nieuwsbrief.

Heb je vragen? Over een lezing of over iets wat met katten te maken heeft?
Schroom niet en stuur me een e-mail op info@catventure.nl